Teori
SYRA-BAS BALANSEN
Vår teori utgår från att matsmältningen i första hand är en kemisk process. Vår kropp är konstruerad så, att den bryter ner maten genom kemiska processer för att utvinna alla näringsämnen.
För att kemiska processer ska fungera väl, måste det finnas balans i förhållandet mellan syra-bas. Detta gäller inte bara för de kemiska processerna i kroppen, utan är en allmän förutsättning. Detta är till exempel orsaken till att vi kalkar våra sjöar och gräsmattor. Utan kalk fungerar inte de kemiska processerna i sjön och följden bara att livet i sjön dör ut och mossan kväver gräset.
Syra-Bas balansen utforskades under första halvan av 1900-talet av den svenska doktorn och biokemisten Ragnar Berg, som var verksam både i Sverige och Tyskland
ANDRA VARIABLER
Naturligtvis utgår min kostrådgivning också från många andra variabler. Kroppen byggstenar är mycket viktiga och vårt dagliga intag av mineraler, kolhydrater, fett, protein, vitaminer, spårämnen och inte minst vatten.
INGEN DIET ELLER BANTNINGSKUR
Jag vill understryka att min kostrådgivning inte är en diet eller en bantningskur på några veckor. Min kostrådgivning har som mål att långsiktigt förändra dina kostvanor, för att en sundare vardag.
För att kostråden ska bli nya rutiner, erbjuder jag uppföljning, design hjälp och privat coaching.
VARFÖR INGEN DIET
Det finns många dieter och kurer på marknaden för att hjälpa oss att äta bättre. Bland många exempel kan nämnas:
· Paleo stenåldersdiet
· LCHF
· Atkinsson
· GI
Förenklat kan man säga att en diet är standariserade råd för att hjälpa oss att äta. Om vi behöver mer kolhydrater, väljer vi en diet och vill vi pröva mer fett, väljer vi en annan. Ofta utgår dessa dieter från ett fåtal variabler och ger generella tips.
MIN KOSTRÅDGIVNING
Min kostrådgivning är inte generell utan mycket personlig och utgår från dig och dina behov.
För att jag ska kunna ta hänsyn till alla variabler och ge dig analyserade och väl övervägda råd, utgår jag från ett utvärderingsinstrument, som kallas Nutrimeter. Det är ett djuplodande frågeformulär om din kosthållning, din behov och önskemål. Utifrån samtal och denna utvärdering bygger jag upp ett individuellt kostprogram, som du får i din hand, till hjälp att ta nya steg i livet.
Vår teori utgår från att matsmältningen i första hand är en kemisk process. Vår kropp är konstruerad så, att den bryter ner maten genom kemiska processer för att utvinna alla näringsämnen.
För att kemiska processer ska fungera väl, måste det finnas balans i förhållandet mellan syra-bas. Detta gäller inte bara för de kemiska processerna i kroppen, utan är en allmän förutsättning. Detta är till exempel orsaken till att vi kalkar våra sjöar och gräsmattor. Utan kalk fungerar inte de kemiska processerna i sjön och följden bara att livet i sjön dör ut och mossan kväver gräset.
Syra-Bas balansen utforskades under första halvan av 1900-talet av den svenska doktorn och biokemisten Ragnar Berg, som var verksam både i Sverige och Tyskland
ANDRA VARIABLER
Naturligtvis utgår min kostrådgivning också från många andra variabler. Kroppen byggstenar är mycket viktiga och vårt dagliga intag av mineraler, kolhydrater, fett, protein, vitaminer, spårämnen och inte minst vatten.
INGEN DIET ELLER BANTNINGSKUR
Jag vill understryka att min kostrådgivning inte är en diet eller en bantningskur på några veckor. Min kostrådgivning har som mål att långsiktigt förändra dina kostvanor, för att en sundare vardag.
För att kostråden ska bli nya rutiner, erbjuder jag uppföljning, design hjälp och privat coaching.
VARFÖR INGEN DIET
Det finns många dieter och kurer på marknaden för att hjälpa oss att äta bättre. Bland många exempel kan nämnas:
· Paleo stenåldersdiet
· LCHF
· Atkinsson
· GI
Förenklat kan man säga att en diet är standariserade råd för att hjälpa oss att äta. Om vi behöver mer kolhydrater, väljer vi en diet och vill vi pröva mer fett, väljer vi en annan. Ofta utgår dessa dieter från ett fåtal variabler och ger generella tips.
MIN KOSTRÅDGIVNING
Min kostrådgivning är inte generell utan mycket personlig och utgår från dig och dina behov.
För att jag ska kunna ta hänsyn till alla variabler och ge dig analyserade och väl övervägda råd, utgår jag från ett utvärderingsinstrument, som kallas Nutrimeter. Det är ett djuplodande frågeformulär om din kosthållning, din behov och önskemål. Utifrån samtal och denna utvärdering bygger jag upp ett individuellt kostprogram, som du får i din hand, till hjälp att ta nya steg i livet.