Hjälp Att Designa Kosthållningen
Efter att jag fått råd från min kostrådgivare. Var ska jag börja? Hur gör jag, när jag kommer hem?
Jag har min utvärdering framför mig med alla tips från kostrådgivaren. Svart och rött ris, hampa, linser och Bulgur… Vad är det? Och var ska jag handla det?
Inte nog med att jag ska handla hem nya matvaror. Här är tips på mellanmål. Hur ska jag få tid med det? Jag hinner ju knappt rökpaus…
Råsaft av morot och smothie. Sist jag använde en mixerstav fick jag städa hela köket. Finns det inga enklare sätt?
Men jag vill följa kostråden, så jag hittar en liten lyxbutik med eco-varor. 2 000 spänn för en kasse groddar och frö.
I mitt skafferi fanns plats på översta hyllan, längst in. Säkrare än ett kassaskåp… där når ingen det!
Så kan vi ju inte ha det. Kostrådgivning kräver också nya rutiner och praktiska löningar, för att ditt nya kök och vardagsliv ska fungera. Det blir som en ny livsstil, som att byta garderob, fast nu gäller det inte modedesign. Nu gäller det: KOSTDESIGN.
En trend, som hållit sig de sista 15 åren är renoveringstrenden. När det är kris i förhållandet eller tråkigt på jobbet, så river vi köket. Nya luckor och induktionsspis ska ge guldkant åt tillvaron. Men så är det sällan.
Det är innehållet i skåpen som skapar vår livsstil. På det sätt vi organiserar vår vardag, skapar vi våra rutiner.
Står det en skål med godis på bordet, så tar den slut. Det gör även en skål med frukt eller osaltade nötter. Står den framme, så tar den slut.
Det är exempel på val av livsstil. Din livsstil förändrar du genom att göra medvetna inköp och att förstå dina egna vardagsrutiner.
Någon säger kanske, att godis är gott. Nej, godis är något vi lärt oss att äta och tycka om. Det tar 3 veckor att lära sig att tycka om och längta efter det nya. Om man vågar pröva nya saker, bli också det nya snart rutiner, självklart, gott och något vi kommer längta efter.
Hjälp att förändra
Kan du tänka dig att någon kommer hem till ditt kök och kastar ut de matvaror, som ger dig både dåligt samvete och dålig hälsa?
Kan du tänka dig att låta någon handla hem de goda nyttigheter, som din kostrådgivare rått dig att äta?
Kan du tänka dig att någon placerar de nya matvarorna i burkar med tydliga etiketter och bruksanvisningar?
Kan du tänka dig hur det är att följa kostrådgivarens nya recept, när alla varor finns på plats och uppmärkta i ditt eget kostdesignade kök?
Något mycket personligt
Att förändra sina matvanor, är mycket personligt. Det kan till och med påverka förhållandet till din omgivning. Ska du byta ut varor och stil i köket, påverkar det naturligtvis också dina nära och kära.
Jag vill att denna förändring ska bli något lustfyll. Du ska få njuta hela vägen av den sunda kosthållning. Min idé är att hjälpa till med råd och tips hela vägen från kostrådgivning till att ditt kök och din vardag är organiserad för ett hälsosammare liv.
Välkommen att höra av dig
Må gott
Anette Mullback
Jag har min utvärdering framför mig med alla tips från kostrådgivaren. Svart och rött ris, hampa, linser och Bulgur… Vad är det? Och var ska jag handla det?
Inte nog med att jag ska handla hem nya matvaror. Här är tips på mellanmål. Hur ska jag få tid med det? Jag hinner ju knappt rökpaus…
Råsaft av morot och smothie. Sist jag använde en mixerstav fick jag städa hela köket. Finns det inga enklare sätt?
Men jag vill följa kostråden, så jag hittar en liten lyxbutik med eco-varor. 2 000 spänn för en kasse groddar och frö.
I mitt skafferi fanns plats på översta hyllan, längst in. Säkrare än ett kassaskåp… där når ingen det!
Så kan vi ju inte ha det. Kostrådgivning kräver också nya rutiner och praktiska löningar, för att ditt nya kök och vardagsliv ska fungera. Det blir som en ny livsstil, som att byta garderob, fast nu gäller det inte modedesign. Nu gäller det: KOSTDESIGN.
En trend, som hållit sig de sista 15 åren är renoveringstrenden. När det är kris i förhållandet eller tråkigt på jobbet, så river vi köket. Nya luckor och induktionsspis ska ge guldkant åt tillvaron. Men så är det sällan.
Det är innehållet i skåpen som skapar vår livsstil. På det sätt vi organiserar vår vardag, skapar vi våra rutiner.
Står det en skål med godis på bordet, så tar den slut. Det gör även en skål med frukt eller osaltade nötter. Står den framme, så tar den slut.
Det är exempel på val av livsstil. Din livsstil förändrar du genom att göra medvetna inköp och att förstå dina egna vardagsrutiner.
Någon säger kanske, att godis är gott. Nej, godis är något vi lärt oss att äta och tycka om. Det tar 3 veckor att lära sig att tycka om och längta efter det nya. Om man vågar pröva nya saker, bli också det nya snart rutiner, självklart, gott och något vi kommer längta efter.
Hjälp att förändra
Kan du tänka dig att någon kommer hem till ditt kök och kastar ut de matvaror, som ger dig både dåligt samvete och dålig hälsa?
Kan du tänka dig att låta någon handla hem de goda nyttigheter, som din kostrådgivare rått dig att äta?
Kan du tänka dig att någon placerar de nya matvarorna i burkar med tydliga etiketter och bruksanvisningar?
Kan du tänka dig hur det är att följa kostrådgivarens nya recept, när alla varor finns på plats och uppmärkta i ditt eget kostdesignade kök?
Något mycket personligt
Att förändra sina matvanor, är mycket personligt. Det kan till och med påverka förhållandet till din omgivning. Ska du byta ut varor och stil i köket, påverkar det naturligtvis också dina nära och kära.
Jag vill att denna förändring ska bli något lustfyll. Du ska få njuta hela vägen av den sunda kosthållning. Min idé är att hjälpa till med råd och tips hela vägen från kostrådgivning till att ditt kök och din vardag är organiserad för ett hälsosammare liv.
Välkommen att höra av dig
Må gott
Anette Mullback